upiti, primjedbe, kritike...
shevchenko napisao:siguran sam da se može dobit mogućnost plaćanja karticama. samo tu treba bit pametan. ne znam baš koliko se udruzi isplati taj model s karticama. priznajem da je najelegantniji ali kartičari uzmu cca 5% provizije šta bi bilo cca 450kn po ekipi. tu bi se mogla lipa lova izgubit.
Krenili smo se raspitivat, pa smo dobili neke oprečne informacije. Navodno za dobit onaj "kartičar" moramo imat neki minimalni mjesečni promet? Ako netko ima pravu informaciju neka se javi Josipu ili meni, može i Ankici u ured.
Priznajem da ovih 5% ne možemo priuštit za izgubit. Najjednostavnije je rješenje stavit da je plaćanje karticom 5% skuplje pa onda trošak pada na ekipu umisto na udrugu (odnosno sve ekipe, jer udruga=sve ekipe). Još bolje rješenje je da to nekako kompenziramo s bankom, recimo kao sponzorstvo Udruge, ali iskreno ne znam koliko smo mi sposobni za to - ne ide nas baš žicanje
Vice ColoColo napisao:Krenili smo se raspitivat, pa smo dobili neke oprečne informacije. Navodno za dobit onaj "kartičar" moramo imat neki minimalni mjesečni promet? Ako netko ima pravu informaciju neka se javi Josipu ili meni, može i Ankici u ured.
Nazovite banku u kojoj je otvoren račun udruge, oni će vam najbolje objasniti. Npr. moj poslovni račun je otvoren u PBZ i POS uređaj sam dobio od njih na korištenje (za AMEX na rate, a prima i sve ostale kartice). Od Splitske banke isto imam POS koji prima sve kartice (primarno za VISA na rate), ali oni traže mjesečni promet preko POS-a od najmanje 2.000 kn da bi dali svoj uređaj, a Diners traži mjesečni promet od najmanje 7.000 kn. Postoji mogućnost uzimanja imprintera (za peglanje kartica na slipove) i najmanje isplativi, potrošački krediti preko kartica. Kod ovog zadnjeg modaliteta novac sjeda odmah, ali je kamata na kredit 10-ak posto plus provizija koju uzima banka.
Foxy 44- MNK 'Etiri
Foxy napisao:Postoji mogućnost uzimanja imprintera (za peglanje kartica na slipove)
Kako ide ovo na slipove? Ako se to može dobit lakše, to bi nam bilo možda čak i bolje. Npr. moga bi se ostavit slip kao polog, pa ako ekipa ne donese lovu do dogovorenog termina onda ga aktivirat?
U svakom slučaju hvala na informaciji
Vice ColoColo napisao:Kako ide ovo na slipove? Ako se to može dobit lakše, to bi nam bilo možda čak i bolje. Npr. moga bi se ostavit slip kao polog, pa ako ekipa ne donese lovu do dogovorenog termina onda ga aktivirat?
U svakom slučaju hvala na informaciji
U banci na kojoj vam je račun izdat će vam taj imprinter bez problema ako zatražite kartično poslovanje, nakon čega ugovarate uvjete posebno sa AMEX-om (PBZ), Dinersom (Erste), Visom (Splitska) i Mastersom (Zagrebačka) o prihvatu njihovih kartica. Ovo sa ostavljanjem slipa kao pologa je moguće, ali prerizično. Svaku transakciju iznad 500 kn ili na rate je potrebno autorizirani, telefonski tražiti odobrenje od banke koja daje autorizacijski kod ili odbija transakciju. U ovom slučaju bi trebao provući karticu i ne ispisati datum, nego u slučaju neplaćanja od strane kluba upisati datum i na taj datum tražiti autorizaciju. Problem je da u tome da na taj datum, ako je prošlo 2-3 mjeseca, kartica može biti neaktivna, nesolventna, prezadužena i banka jednostavno odbije autorizaciju nakon čega je nemoguće naplatiti taj slip.
Foxy 44- MNK 'Etiri
Foxy napisao:U banci na kojoj vam je račun izdat će vam taj imprinter bez problema ako zatražite kartično poslovanje, nakon čega ugovarate uvjete posebno sa AMEX-om (PBZ), Dinersom (Erste), Visom (Splitska) i Mastersom (Zagrebačka) o prihvatu njihovih kartica. Ovo sa ostavljanjem slipa kao pologa je moguće, ali prerizično. Svaku transakciju iznad 500 kn ili na rate je potrebno autorizirani, telefonski tražiti odobrenje od banke koja daje autorizacijski kod ili odbija transakciju. U ovom slučaju bi trebao provući karticu i ne ispisati datum, nego u slučaju neplaćanja od strane kluba upisati datum i na taj datum tražiti autorizaciju. Problem je da u tome da na taj datum, ako je prošlo 2-3 mjeseca, kartica može biti neaktivna, nesolventna, prezadužena i banka jednostavno odbije autorizaciju nakon čega je nemoguće naplatiti taj slip.
Izvrsno, hvala još jednom. Bi li ti bija problem da se čuješ sa Velom pa da dođeš s nama na sastanak UO da razradimo stvari uživo? Kad definiramo šta točno želimo i kojim redom triba stvari obavit, zamolit ćemo Ankicu da razriješi papirologiju s bankama.
Vice ColoColo napisao:Izvrsno, hvala još jednom. Bi li ti bija problem da se čuješ sa Velom pa da dođeš s nama na sastanak UO da razradimo stvari uživo? Kad definiramo šta točno želimo i kojim redom triba stvari obavit, zamolit ćemo Ankicu da razriješi papirologiju s bankama.
Baš sam se ćua s njim, kaže da ne zna kad je sastanak, da ga još niko nije zva. Ako budem slobodan, a popodne najčešće jesam, nema problema. Kad dogovorite sastanak javite mi.
Foxy 44- MNK 'Etiri
MOLI SE PREDSTAVNIK MOMČADI SS KOMIN DA SE JAVI VODITELJU LOKAVA NA mob. 095/8771269 (Daniel) ili OZRENU U SAVEZ NA mob. 091/4537590.
Ako je moguće,šta prije. Pokušavamo ga dobit već 2 dana pa nikako!!!
Ako je moguće,šta prije. Pokušavamo ga dobit već 2 dana pa nikako!!!
Zadnja izmjena: Vinnie Jones; 03 lis 2012, 21:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
plavi91 napisao:koliki je maksimalni broj igraca koji mogu biti na klupi za vrijeme utakmice tj u zapisniku.da li je to ograniceno ili moze sidit neodreden broj npr jel more bit 15 igraca.a koliki je minimum broj igraca koji moraju bit u zapisniku
Po propozicijama UMN-Split u zapisniku može biti najviše 12 igrača + 2 osobe koje obnašaju funkciju voditelja i(li) predstavnika ekipe odnosno zamjenika voditelja.
Minimalan broj igrača koji mogu biti zavedeni u Zapisniku je 5 u ligama mladih odnosno 6 u ligama veterana jer samo pod tim uvjetima utakmica može započeti.
U slučaju da ekipa dođe sa manjim brojem od 5 kod mladih odnosno od 6 kod veterana u Zapisnik se upisuju prisutni igrači, ali ta se utakmica ne odigrava već se po službenoj dužnosti registrira 3:0 bb u korist protivnika ako je protivnik ispunio uvjete za početak utakmice.
Lijepi pozdrav, Josip.