riri napisao:Vice ColoColo napisao:Bilten i zapisnik su službeni dokumenti.
znači ono što dobijemo isprintano iza utakmice?
jesi 100% siguran?
Da, to je službeni dokument,valjanost kojeg predstavnici ekipa, suci i delegat potvrđuju svojim potpisom. Ukoliko se naknadno utvrdi pogreška u zapisniku, moguće ju je ispraviti (mislim da Ankica kontaktira službene osobe da potvrde pogrešku
Podaci na našoj web stranici nisu službeni, mada je nama cilj da budu što točniji s obzirom da se većina ljudi oslanja na njih (prvi ja). Iz tog razloga se odustalo od prvotne ideje da se rezultati i zapisnici direktno sa laptopa iz dvorane dižu na web, nego se oni naknadno provjeravaju sa strane Ozrena i dižu na web preko baze u uredu.
Ako primjetite bilo kakve pogreške, bilo bi dobro da javite u ured Ankici i Ozrenu. Pogreške su neminovne, morate shvatit da mi godišnje odigramo oko 2200 utakmica i sve to na kraju prolazi kroz ruke njih dvoje. Delegati su redom regrutirani iz skupine bivših sudaca i to su ljudi koji su u godinama i nisu odrasli uz računala. Uz to, ove stvari koje mi uvodimo, vezano uz informatiku i statistiku nisu baš uobičajene uz nogometni milje kod nas pa neki na to gledaju kao na nepotrebne "gluposti". Na kraju i predstavnici ekipa u glavnom potpisuju zapisnike bez da ih pogledaju (ja prvi).
Ideja ovog UO je da s vremenom dođemo do toga da dvojac za zapisničkim stolom vodi šta bolju statistiku (na velikim natjecanjima plaćaju se posebni statističari) tako da npr. imamo podatke o minutaži za svakog igrača i sl. Da li je to objektivno moguće realizirat ne znam, ali pokušat ćemo...
E sad šta se tiče ovog 100%, ja ti to nikada neću izjavit za ove pravne stvari jer imam prirodnu alergiju na članke, stavke i paragrafe, tako da se ispričavam ako sam što nepotpuno ili netočno kazao.