vjerujte jako je puno truda uloženo ovo ljeto ( i prethodnih ljeta, ponajviše u mojoj režiji, svakodnevno trudeći se računajući, vrteći statističke podatke, koristeći razne algoritme itd.) u izradu rasporeda odigravanja kola i to na način da svaka ekipa prvi termin igra 2puta u jednoj polusezoni (osim dvije ekipe koje igraju po jedanput prvi termin, ovisno o sreći prilikom izvlačenja startnih brojeva) i da ne igra prva dva termina nikada dva kola uzastapno. Zatim vam je također na plenumu ekipa ponuđen još bolji i dorađeniji raspored koji nije mogao niti računalni program izvesti na način da se u drugom dijelu prvenstva utakmice pomiču i to npr 1.termin ide na 5., 2. termin na 6., 3. termin na 7., 4,. termin na 8., 5. termin na 1. i opet se vodilo računa da i u drugom dijelu nikada niti jedna ekipa ne igra prva dva termina dva kola uzastopno i da opet prvi i drugi termin u polusezoni svaka ekipa igra dva puta (osim dvije ekipe koje prvi termin u polusezoni igraju jednom, i druge dvije ekipe koje drugi termin u polusezoni igraju također jednom, slično kao u prvom prijedlogu). Plenum je velikom većinom glasova izabrao gre navedeni prvi prijedlog.
Po ovom gore napisanom, vidim da sumnjate i korektnost i poštenost nas (ili Ozrena, ureda itd.) ali o tome nema ni govora jer i previše vremena smo izgubili u ovih proteklih 5 sezona od kada vodim Udrugu da ispravimo "krive Drine" i da Udruga prema svima ima isti tretman bez obzira na prijateljstva, poznanstva, netrpeljivosti... Odgovorno tvrdim da teško možemo korektnije i poštenije osmisliti funkcioniranje Udruge i rasporede barem što se tiče funkcioniranja Upravnog odbora.
Ipak da Vam i odgovorim na gore navedeni post: Nikako nismo mogli predvidjeti da će prva liga veterana biti "razbijena" na dva dana igranja (utorak, nedjelja), prije početka prvenstva, tako da nikako nismo mogli uzeti u obzir i tu varijablu prilikom izrade rasporeda. A ako ćete iskreno, da sam to i znao, vjerujte, raspored bi ostao po rednim brojevim aisti kao i prošlosezonski te se ne bih toliko ovo ljeto mučio jer jednostavno je nemoguće, ponavljam, i tu varijablu ubaciti da i tu bude sve korektno i točno po planu. Ako ne vjerujte, interesirajte se, pitajte, ne mene ili nas koji smo direktno vezani za to, već pitajte profesore na fakultetima matematike, statistike i vidjeti ćete da je to jednostavno nemoguće ili jako jako teško.
Ozren, pretpostavljam, jednostavno u nedjelju ubaci prvu utakmicu koja mu dođe po redu, ne mareći tko je i koliko puta odigravao, a ja ga i razumijem jer prosto rečeno, ne može on i o tome skrbiti.
Eto, nisam želio plakati i pisati nekakve žalopojke niti se hvaliti, već sam sve ovo napisao da vidite da ipak Upravni odbor skrbi o Udruzi koliko god može.
Nadam se vašem razumijevanju i shvaćanju situacije,
srdačan pozdrav Josip Radić
P.S. I da ne bi bilo da sam Vaš post krivo shvatio (dapače, pozdravljam ga) i dalje pišite, pitajte, interesirajte se, i svaku uočenu nepravilnost pošaljite mailom po mogućnosti, ako ne onda i ovako pa ako vidimo, naravno odgovoriti ćemo, ako odgovor budemo znali. Živili!