12 svi 2012, 20:06 Postao/la Ian Rush
Liverpool - Pivnica Karlo - Mika Putz 2-1 (0-1)
Velika pobjeda danas, protiv jakog i motiviranog protivnika....igrali smo bez Vrdoljaka i Čapete, dviju vedeta , ali smo odigrali muški , čvrsto i pametno.....
Dogovorili smo se da ćemo pustit balun njima, i pokušat plitkom i zgusnutom obranom , u kontri priko A. Piplice rješit gol.....
Igralo se čvrsto na obje strane, ali korektno....vraćali smo jedni drugima aute i kornere kad god je bila greška sudaca , i toga je bilo sa obe strane.....
Primili smo gol , iz jedne situacije di je Torresu uteka igrač, a Nikšić nije uspija napravit faul, te je sa 6 metara neometan njihov igrač da gol u livu stranu Bebićeva gola....U prvom poluvrimenu oni su nametnuli presing odmah, i tribalo nam je vrimena da se nađemo u toj igri... manjak jakih zamjena tira nas je na izmjene samo da se prva četvorka odmori ( osim A.Piplice koji je igra cilu utakmicu).
U prvom su oni dominirali u posjedu, mi smo igrali uglavnom na posta M. Delića i isključivo na kontre, jednu priliku smo imali upravo priko Mira, kad je pogodija stativu sa 6 metara kad se ka post okrenija priko njihovog zadnjeg, a drugu priko kontre 3 na 1 , kad je Nikšić uprska sve... Uigrani korner u 3 navrata nismo odigrali do kraja po dogovoru , i nismo poentirali iz tog oružja ..... Oni su imali 70 posto posjeda baluna , i kroz pritisak presinga par polušansi i stativu , nakon prisičenih baluna na sredini.... Bebić je na našem golu bia super, istrča je dvi kontre sa balunom , nakon šta je prisika njihovu kontru , i to od naših 6 do njihovih 9 metara, da nitko nije zna ni di će ni kako će, pa ni on sam i izvuka faul i aut iz totalnog nereda koji je izazva...trčalo se ka maniti za njim , i mi i njihova obrana hehe...
U drugom poluvrimenu sve iste postavke, ali je nakon 2 minute Stipe Piplica raskvarija bradu kod jednog pada dok je istrčava za njihovom kontrom, pa smo u nešto drugačijoj formaciji igrali prvi dio drugog poluvrimena. I dalje su nam stajali na presingu , a mi smo i dalje pokušavali priko Mira, s tim da smo pokušavali i mi nešto organizirat i odigrati........ Kod 1-0, Nikšić je nakon što je Miro promiša jednog uz aut, promašija prazan gol sa jednog metra , i to nakon što smo svi već upisali gol i počeli se radovat....Gore nego Ilija Sivonjić..... U par kontri spašava je Bebić , pa se i on ozljedia, ali se vratija nakon 2 minute na gol. Nakon promašaja , odmah njihova kontra 3 na 2 ali nisu došli u matnu situaciju....
Nakon tog Miro pogađa nevjerovatan gol sa 9 metara priko jednog igrača u livi kut golmana koji je bia malo pokriven svojim obrambenim, i Miro špicokom pogađa velemajstorski....
U zadnjih par minuta , zapravo skoro od 7 minute, napravili smo samo jednu kratku zamjenu Torresa za Mira , da ovaj dođe sebi, jer se totalno istrošia u ovako postavljenoj igri...na njemu su se minjala različita 2 igrača, tako da je ova izmjena bila samo da on uvati malo zraka pa nazad u borbene redove....
Par minuta prije kraja , oko centra , dupli pas braće Piplica , Ante sa strane izlazi prema golu, puca sa oko 6 metara, golman brani ali se balun otkotrlja u nekakvoj paraboli u gol , doslovno jedva priko linije gola.....
Kod nas opće slavlje, znali smo da imamo barem bod, a oni ubrzo uvode golman igrača, ali osim 15 sekundi prije kraja , kada su pucali sa strane , sa oko 5 metara u prsa Bebiću, mi smo to jako dobro iskontrolirali, tratili vrime, pucali 2 puta na prazan gol, ali nije ušlo... sve u svemu nakon 2 zadnja kornera u zadnjih 10 sekundi ,započeli smo sa velikim slavljem....
Dobili smo super jakog protivnika, oni su igrali igru koja nam je u ovom sastavu odgovarala, jer smo 99 posto naših napada igrali priko posta , di je Miro uvik bia 1 na 1, ali i kad bi on izgubija odmah balun nije bilo kontri jer su ostala trojica bila duboko u našem polju ili negdi do centra, tako da easy money golova ili kontri sa dvojicom viška nije bilo, šta nam je bia osnovni cilj....u bloku smo bili uvik po dvojica, sa puno pomaganja, kontakta na igrača sa balunom i plitkom i gustom obranom ,nismo dopustili Pivnici da se razmaše.....priliku da nas razvuku su propustili nakon što su poveli 1-0, kad smo mi morali izaći dublje , i nakon našeg izjednačenja smo znali da će oni krenit više prema naprid, te smo čekali svoju šansu ...i srića da smo je dočekali...
Od naših svi za pet, posebno Ante i Miro....šteta šta naš Ex igrač Šimić nije igra, to bi bila prava fešta od utakmice...radi njega nam je žaj šta smo ovom pobjedom ipak gurnuli malo natrag Pivnicu od 2 lige......
YNWA