FAQ  •  Registracija  •  Login

FINAL FOUR

<<

TRULJO

Član

Post 17 tra 2008, 09:11

Final Four bi bio zanimljiv ali i nepošten. Kaže se da se prvenstva dobijaju u malim utakmicama, a takvih onda na kraju nebi bilo.
Pa igrala je Radunica sa Novačićom, Gvozdenom i Franićem protiv IS DEUTSCHEA pa su izgubili. Da je Svila zabio za 2:1, utakmica bi krenila drugim tokom i ova tema nebi ni postojala na forumu.
<<

Pojišan

Česti član

Post 17 tra 2008, 09:39

Bilo bi dobro da se igra final four, al samo za prvaka lige, dok bi za prolaz i ispadnje tribali važit bodovi skupljeni tokom godine.
<<

GreateST

Novi član

Post 17 tra 2008, 11:39

Prije svega drago mi je da ova tema nije prošla "nekažnjeno" i da se piše u pozitivnom i negativnom kontekstu o njoj.

Meni osobno je uz rezultat uvik bija najvažniji famozni - fair play - i zadnje šta bi tija je da se ova tema veže uz pojedine igrače, Zlatan otok, Radunicu (koja je AKUDu prošle sezone "pomogla" osvojit ligu bez dodatnih motivacija) ili bilo koju drugu ekipu jer razlog za pokretanje ove teme NIJE subjektivan nego jedan od (daj Bože) šta više prijedloga da se natjecanja učine šta zanimljivijima (pa i poštenijima ako smin tako reć (op.a.))!

Na sistem natjecanja, koji se utvrdi prije sezone, pristanu sve ekipe ma kakav on bija. Trenutno je ovakav, poštujemo ga i ja i vi i igramo po pravilima saveza. Razlog zbog kojeg san predložija Final four (kao Kup sistem ili Mini ligu) je taj šta, bar ja osobno, smatram da je poštenije da odluka o prvaku stane u 2-3 utakmice koje će MEĐUSOBNO odigrat prve 4 plasirane ekipe (koje su ta mista izborile tokom cile sezone) nego da odluku o prvaku kroje druge ekipe, (NEPOTREBNO) dodatno motivirane u finishu sezone, a rezultatski neopterećene. Ponavljan opet, to je moje razmišljanje, šta ne znači da ne cijenim i vaše koji mislite suprotno.

Iskreno, smatram da bi u svakom smislu taj Final four (ili nešto slično) diga lige na jednu novu razinu. Svi bi se klubovi borili praktički do kraja sezone (a ne odustali nakon nekoliko kola kad vide da ne mogu više bit prvi), a sigurno bi i medijski bilo sve to dodatno popraćeno.

Za kraj ovog "kratkog" osvrta: Zadnje šta bi tija je da se u mom izlaganju bilo ko osjeti prozvan u negativnom smislu. Neman protiv nikoga ama baš ništa (osim 10 koji mi uvik da gol na treningu) i cijenim i poštujen sve ekipe u kojima san i protiv kojih san igra. I iskreno vezano uz rasplet Superlige ža mi je zbog Zlatan otoka (posebno igrača ekipe Kidan žile) ali istovremeno i drago zbog PB Splita (koji po meni kompletni imaju najbolju momčad lige) di san neko vrime i igra. Pozdrav jednoj i drugoj ekipi i sritno u ponediljak! A ostalima poziv da pogledamo rasplet i zaplješćemo novim prvacima.

Živili...
Zadnja izmjena: GreateST; 17 tra 2008, 11:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
<<

10

VIP član

Post 17 tra 2008, 11:57

maldini zato san i napisa da bi tribalo igrat na 4 boda i tu imas 2 utakmice da dokazes da si bolji. pobjeda je 3 boda i nerijeseno 1, a ako obe dobiju po jednu onda se ide na penale. to je zanimljivije i za publiku i medije
<<

Vice ColoColo

VIP član

Post 17 tra 2008, 12:34

Final four i opcenito play off je uveden u profesionalni americki sport zbog medija i sponzora (tj. profita). Mislim da su sportski argumenti protiv toga da ti cila sezona stane u jednu ili dvi utakmice. Za to postoji kup ka specificno natjecanje, a prvaka mora dat liga.
Ja bi uvodjene play off-a u bilo kakvoj varijanti podrza jedino u slucaju da postoji interes sponzora tj. neke lokalne televizije. Realno - mislim da je to znanstvena fantastika.
<<

Nevest

Član

Post 17 tra 2008, 13:24

ja bi radije umisto playoffa proba uvest neke motivacijske faktore koji bi držale neizvjesnost i motivaciju ekipa do zadnjih kola, jer ka šta je i reka predsjednik u jednom našem razgovoru, većina ekipa završi natjecanje već nakon prvog dila (izuzmimo ovu godinu), jer se već iskristalizira tri ekipe za prvaka, a tri za ispast i a ostali osan ekipa igra revijalno zadnjih dvanajst kola di gube od slabijih a napele se protiv jačih(ka mi ove godine) jer in ništa neznači očeli bit peti ili 12.

možda bi zato tribalo uvest nešto za šta če se borit tih osan ekipa, štajaznan recimo prva dva idu u višu ligu a ekipe od trećeg do šestog ili sedmog mista su oslobođene prvog kola na liga kupu, ili neigraju mođukolo, ovo je više primjer nego prijedlog. ili da balun dobiju... nešto smislit, jeftino a zanimljivo. eto napišite neke prijedloge..,
Imali šta za poist, Antipiros(ex Frim proizvodnja)

Kad nas je garaža zadnji put dobila?
<<

rene

Novi član

Post 17 tra 2008, 13:36

Neplaćanje lige prvacima!

by:renato
Zadnja izmjena: rene; 17 tra 2008, 13:36; ukupno mijenjano 1 put/a.
<<

siskogrgo

Novi član

Post 17 tra 2008, 15:15

slazem se sve sa nevestom. jedan je ante kuzmanic
<<

fabiofabio

Česti član

Post 18 tra 2008, 07:51

Nevest bez ljutnje,ali stvarno ne razumin da je tebi ili bilo kojoj ekipe svejedno kako ce na kraju sezone zavrsit.
To su totalne gluposti.Poznavajuci ljude iz Grm & Tunj-a,njihovo razmisljanje te pristup svakoj utakmici.......
Mene bi bilo sramota da doden ka "odradit" utakmicu protiv ekipe s dna tablice a onda se napalit na Topel,Pivnicu,Garazu ili neku od ekipa iz vrha.
Onda neka nam liga traje nekih 13 kola.Jer ce se iskristalizirat prva dva,a ovo ostalo nije bitno.
Hajduk Split
<<

Nevest

Član

Post 18 tra 2008, 10:09

Fabio možeš ti govorit šta očeš, i svaka čast tvojoj ekipi šta je sto posto u igri igrala protiv gašperova ili xy ekipe , ali ovo šta sann ja napisa je realno, pa bože dragi mali nogomet nije vojska nego nadmetanje, a imali lipše nego dobit boljeg, eto ja san veseliji kad dobijen prvoga na tablici nego zadnjeg....gušt je veći. a šta se tiće mista u ligi normalno da mi je draže da buden na šta boljen mistu, ali to nije dovoljno...kako bi reka... nebi žrtvova nešto bitno da bi se popea sa petog na četvrto mist(pobiga sa posla ili nešto slično), ali za prvo i drugo već bi.
Da me se nebi krivo razumilo ja nedođen odradit utakmicu protiv zadnjeg(u deset godina šta igran u ligi izosta san možda na desetak utakmica) štaviše jedva čekan, ali mi je napetije kad igramo protiv prvoga....
Zadnja izmjena: Nevest; 18 tra 2008, 10:11; ukupno mijenjano 1 put/a.

<<

Nevest

Član

Post 18 tra 2008, 10:10

siskogrgo nemoj da sad ja izdan ko se krije iza tvog nicka

<<

fabiofabio

Česti član

Post 18 tra 2008, 10:32

Sve sta si napisa stoji,ali ja malo drugcije gledan na neke stvari.Pozdrav
Hajduk Split
<<

TRULJO

Član

Post 18 tra 2008, 12:59

Nevest napisao:recimo prva dva idu u višu ligu a ekipe od trećeg do šestog ili sedmog mista su oslobođene prvog kola na liga kupu, ili neigraju mođukolo, ovo je više primjer nego prijedlog. ili da balun dobiju... nešto smislit, jeftino a zanimljivo. eto napišite neke prijedloge..,

Ovo s neigranjem prvog kola ili međukola je glupo. Kad bi to vridilo za sve lige, onda bi po ekipa bilo slobodno. A ako bi to vridilo samo za više lige, onda nebi bilo pošteno prema niželigašima.
Slažem se s Vicom da je teško uvest nešto novo bez sponzora.
<<

Nevest

Član

Post 18 tra 2008, 13:31

Dobro to je bija više neki primjer nego prijedlog, iako, ako prvih 6 nebi igralo prvo kolo, 36 (iz svih ligi)ekipa nebi igralo prvo kolo ili predkolo, a ostalih pedesetak bi igrali, opet dobro.

Prethodni

Vrati se na: Općenito