FAQ  •  Registracija  •  Login

Liga-kup

<<

A.del Piero

Novi član

Post 18 tra 2011, 21:57

evo samo da napišen i pohvalin udrugu koja je sajno izvela ovo za žalbe o suđenju.. ne samo da moraš platit žalbu nego još i znaš da ako se žališ idući put ti šalju ili undiana mallenca ili rossetija... ono šta se nama dogodilo prije drugog gola jack danielsa je sramota, al' baš SRAMOTA. znan da mi nismo jedini i da je toga bilo i bit će, ali da čovik ne vidi faul a udaljen 1.5m... jednostavno katastrofa.
Con cantera y afición, no hace falta importación. dite materi balun mertojaku.
<<

pavegolgeter

VIP član

Post 19 tra 2011, 00:18

kacunar lagano plovi dalje
Puni sve...
<<

josip_radic

Stari član

Post 19 tra 2011, 00:25

Žalba košt 100kn (nekada 500kn).

Inače da pojasnim, uvriježena je praksa da se žalbe ulažu u slučaju materijalne povrede pravila nogometne igre, uslijed kojih dolazi do ponavljanja utakmica (pronađi u kojim slučajevima u pravilniku o natjecanju na našoj internet stranici), zatim u slučaju nastupa igrača protivničke ekipe koji nije imao pravo nastupa i u ostalim slučajevima koji su jasni da jasniji ne mogu biti. Kada se takva žalba prihvati, onome koji je uložio žalbu vraća se uplaćena taksa.
Ukoliko nisi zadovoljan suđenjem, jednostavno pismenim putem uložiš prigovor sa naznačenim detaljima i činjenicama zbog čega nisi zadovoljan suđenjem (ili nečim ostalim, radom delegata, mjeritelja vremena itd). Na takav prigovor komisija za suđenje će ti dati odgovor pismenim putem. Jasno je da naši suci griješe (ipak mnogo manje nego u drugim organizacijama, osim možda sudaca koji tek počinju suditi, ali i oni moraju naučiti i ispeći zanat), jasno je da će i dalje griješiti, ali mislim da veliki možda i najveći problem predstavlja nepoznavanje pravila nogometne igre od strane naših natjecatelja koji često misle da znaju, ali nažalost većina zna vrlo malo ili nimalo pa prigovara bez pravih i konkretnih razloga. Upravo zbog toga uskoro se može očekivati OBVEZNI tečaj iz poznavanja pravila nogometne igre za naše voditelje odnosno predstavnike ekipa pa ćete se iznenaditi koliko pojma nemate. Neka se nitko ne uvrijedi, ovo govorim iz svoga iskustva, jer pričajući sa ljudima koji vode suđenje unutar naše Udruge, često se šokiram koliko zapravo malo znam o pravilima.

Uglavnom utakmica se ne može ponovoto zato jer po tvom ili mom mišljenju sudac nije sudio penal, zna se točno kada i pod kojim uvjetima se utakmica ponavlja. Po tvom mišljenju neki prekršaj je dosuđen ispravno, po mome to nije trebao biti prekršaj. Tko je u pravu? U tim slučajevima jedini tko je u pravu je sudac i ako je svirao prekršaj, prekršaj je, ako ga nije svirao illi nije pustio prednost, prekršaj nije.
Konkretnoi dolazim danas na kup, igrao je Domus protiv mojih prijatelja iz Antipirosa i moji prijatelji mi na tribinama govore kako je sudac drastično pogriješio zato jer nije isključio vratara Domusa, a čujem da isto spominje i neko društvo lijevo od mene. Kako su na tribinama sjedili ljudi koji vode naše suđenje (kojima možemo osporiti sve, ali poznavanje pravila nogometne igre, nikako jer s teoretski itekako stalno educiraju, a sve su to bili dugogodišnji suci tako da imaju vjerojatno odsuđenih utakmica koliko ih ja neću u životu ni pogledati), došao sam do njih i pitao ih što se dogodilo i zašto svi govore da je sudac pogriješio time što je vrataru Domusa dao samo žuti karton, a ne crveni? Njihov odgovor je bio: Točno je sudac je pogriješio, ali ne drastično jer o crvenom kartonu nema govora, već se jedino može raspravljati je li možda prestroga dao žuti karton?
I što sad? Gledali su moji prijatelji koji kažu čisti crveni karton. Gledala struka koja kaže prestrogo dodijeljen žuti karton. Ispričali mi i jedni i drugi istu priču što se dogodilo, priče se poklapaju do u tančine. Priče se je3dino razlikuju u tome o opravdanosti dodijeljenog kartona. Tko je u pravu? Kada bih se kladio, kladio bih se na struku jer sigurno je jedno, a to je da bolje znaju pravila nego mi.
Ponavljam, sudac naravno može pogriješiti i griješi, svjedoci smo toga uvijek na svakoj utakmici ali ovim današnjim primjerom možda će nam biti nešto jasnije jer u većini slučajeva bez veze i bez razloga, a najčešće iz neznanja dižemo paniku. Danas svi kažu čisti crveni karton jer mi mislimo (odnosno nagađamo) da je to bio crveni karton, a razlika je misliti ili nagađati od znati! Velika razlika.
<<

DON FABIO

VIP član

Post 19 tra 2011, 01:01

Bravo Kacunar i Croatia Kman, svaka čast !!!

Jozo, gori si od Keruma. Opala, mene razapeli radi mišljenja o sucima kad vidi vraga, odjednom
na sve strane curi. Glup ja i debil kako me prozvase.. dadada!
F-OFF!!!
<<

ivan.sk

Član

Post 19 tra 2011, 01:03

tu se slažem da se pravila dobro ne znamo mi šta igreamo. ali ima grešaka kod sudaca koji promine cilu utakmicu. kod nas u veteranima mislimo da suđenje nije za 5 ali ide na bolje već godinama. makli ste par onih šta su se tu vrtili godinama. sad dolaze ovi mladi i nisu za bacit osin onoga kojega je alkohol izija ne znan kako se zove sad ima zavijenu ruku nije ga bilo dosta pa sam se ponada da ste i njega potirali.
<<

ivan.sk

Član

Post 19 tra 2011, 01:05

koliko suci dobiju love za suđenje 1 utakmice?
<<

10

VIP član

Post 19 tra 2011, 02:09

Josipe, znas koji je problem kod tih dugogodisnjih sudaca, veterana posla?

sad ce ti to rec na tribini, a kad dode utakmica i ta ista situacija, taj isti sudac ce onda dat crveni i mislin da si i ti odigra dovoljno utakmica da to znas :)

nisan se uopce ovih dana bavia sudenjen nego san samo tia ovo rec iako mi je sigurno pametnije da nisan ni ovo :)

ima i gorih sudenja,cak i u prvoj ligi HMNL, osjetia san to na svojoj kozi kad bi isa u Dubrovnik, tamo je najgore sudenje, pa i u Vrgorac
<<

Nesta14

Član

Post 19 tra 2011, 02:58

josip_radic napisao:Žalba košt 100kn (nekada 500kn).

Inače da pojasnim, uvriježena je praksa da se žalbe ulažu u slučaju materijalne povrede pravila nogometne igre, uslijed kojih dolazi do ponavljanja utakmica (pronađi u kojim slučajevima u pravilniku o natjecanju na našoj internet stranici), zatim u slučaju nastupa igrača protivničke ekipe koji nije imao pravo nastupa i u ostalim slučajevima koji su jasni da jasniji ne mogu biti. Kada se takva žalba prihvati, onome koji je uložio žalbu vraća se uplaćena taksa.
Ukoliko nisi zadovoljan suđenjem, jednostavno pismenim putem uložiš prigovor sa naznačenim detaljima i činjenicama zbog čega nisi zadovoljan suđenjem (ili nečim ostalim, radom delegata, mjeritelja vremena itd). Na takav prigovor komisija za suđenje će ti dati odgovor pismenim putem. Jasno je da naši suci griješe (ipak mnogo manje nego u drugim organizacijama, osim možda sudaca koji tek počinju suditi, ali i oni moraju naučiti i ispeći zanat), jasno je da će i dalje griješiti, ali mislim da veliki možda i najveći problem predstavlja nepoznavanje pravila nogometne igre od strane naših natjecatelja koji često misle da znaju, ali nažalost većina zna vrlo malo ili nimalo pa prigovara bez pravih i konkretnih razloga. Upravo zbog toga uskoro se može očekivati OBVEZNI tečaj iz poznavanja pravila nogometne igre za naše voditelje odnosno predstavnike ekipa pa ćete se iznenaditi koliko pojma nemate. Neka se nitko ne uvrijedi, ovo govorim iz svoga iskustva, jer pričajući sa ljudima koji vode suđenje unutar naše Udruge, često se šokiram koliko zapravo malo znam o pravilima.

Uglavnom utakmica se ne može ponovoto zato jer po tvom ili mom mišljenju sudac nije sudio penal, zna se točno kada i pod kojim uvjetima se utakmica ponavlja. Po tvom mišljenju neki prekršaj je dosuđen ispravno, po mome to nije trebao biti prekršaj. Tko je u pravu? U tim slučajevima jedini tko je u pravu je sudac i ako je svirao prekršaj, prekršaj je, ako ga nije svirao illi nije pustio prednost, prekršaj nije.
Konkretnoi dolazim danas na kup, igrao je Domus protiv mojih prijatelja iz Antipirosa i moji prijatelji mi na tribinama govore kako je sudac drastično pogriješio zato jer nije isključio vratara Domusa, a čujem da isto spominje i neko društvo lijevo od mene. Kako su na tribinama sjedili ljudi koji vode naše suđenje (kojima možemo osporiti sve, ali poznavanje pravila nogometne igre, nikako jer s teoretski itekako stalno educiraju, a sve su to bili dugogodišnji suci tako da imaju vjerojatno odsuđenih utakmica koliko ih ja neću u životu ni pogledati), došao sam do njih i pitao ih što se dogodilo i zašto svi govore da je sudac pogriješio time što je vrataru Domusa dao samo žuti karton, a ne crveni? Njihov odgovor je bio: Točno je sudac je pogriješio, ali ne drastično jer o crvenom kartonu nema govora, već se jedino može raspravljati je li možda prestroga dao žuti karton?
I što sad? Gledali su moji prijatelji koji kažu čisti crveni karton. Gledala struka koja kaže prestrogo dodijeljen žuti karton. Ispričali mi i jedni i drugi istu priču što se dogodilo, priče se poklapaju do u tančine. Priče se je3dino razlikuju u tome o opravdanosti dodijeljenog kartona. Tko je u pravu? Kada bih se kladio, kladio bih se na struku jer sigurno je jedno, a to je da bolje znaju pravila nego mi.
Ponavljam, sudac naravno može pogriješiti i griješi, svjedoci smo toga uvijek na svakoj utakmici ali ovim današnjim primjerom možda će nam biti nešto jasnije jer u većini slučajeva bez veze i bez razloga, a najčešće iz neznanja dižemo paniku. Danas svi kažu čisti crveni karton jer mi mislimo (odnosno nagađamo) da je to bio crveni karton, a razlika je misliti ili nagađati od znati! Velika razlika.

A mogu li ja pitat šta tebi logika nalaže kod tih konkretnih situacija u utakmici Antipirosa i Domusa? Jedna ekipa igra cilu utakmicu golmana-igrača i mana toga je šta nemaju stalno vratara na branci ali nema veze kad svak može rukon obranit balun koji ide u branku i zato ne dobit ni žuti karton možda (!?!?!) tako da u biti nema mane..Ajmo svi igrat s golmanon-igračon! Lipo u svakom poluvremenu po četri puta tako vataš balun u ruke (nevalja pet zbog akomulacije) i odlično! Ne kažen da je bilo doslovno tako u ovoj utakmici ali po toj interpretaciji pravila od strane iskusnih sudaca ispada da se to može radit!
Ako su pravila takva onda su ta pravila idiotska i triba ih minjat. Pa i da slućajno igrača pogodi balun u ruku, ako ide u branku to mora bit crveni karton i kraj priče. Zbog čega uopće postoje onda crveni kartoni ako ih se neće pokazat kad se neregularno sprijeci balun koji ide u branku??

I još malo da podržin suigrača del piera šta je gori komentira sudce.. Mi jesmo dobili utakmicu na kraju i sve je to divno i krasno ali faul evidentan, evidentniji nemože bit metar isprid sudca i on ga ne svira i iz toga primimo gol za 2:2 nakon šta smo vodili 2:0. Inaće se iz toga gubi utakmica i sav ti trud padne u vodu zato jer je čovik koji je plaćen za to i to kojeg mi plaćamo gleda ko zna di.. Pa momak koji je napravia taj nedosuđeni faul se doša ispričat nama posli.. i to je samo jedna od bezbroj takvih situacija..
Greške se događaju, hvala bogu i ima poštenih i dobrih sudaca s kojima se normalno da razgovarat o određenoj situaciji ali ima i onih bezobraznih i arogantnih sudaca koji jednostavno ne prate šta se događa na terenu, iako ih, ponavljam, plaćamo za to, i nekih koji jednostavno ne razume šta se događa na terenu..
Ali eto, očito nam nema druge nego se naviknit na to..
Sportski pozdrav svima!
<<

Nesta14

Član

Post 19 tra 2011, 03:08

Zabrana igranja se može izreći u visini do 5 utakmica i odnosi se na utakmice u
onoj ligi u kojoj je igrač zaslužio kaznu.
Kazna se izriče zbog prekršaja kao što su:

.... ,
spriječavanje prekršajem igrača u izglednoj prilici za postizanje pogotka
bez težih posljedica,
.....

Evo ovo san upravo zamjetia u disciplinskom pravilniku. Može objašnjenje zašto se samo žuti kartoni davaju u tim situcijama?
<<

Ruud Van

Novi član

Post 19 tra 2011, 09:18

Nesta14 napisao:Zabrana igranja se može izreći u visini do 5 utakmica i odnosi se na utakmice u
onoj ligi u kojoj je igrač zaslužio kaznu.
Kazna se izriče zbog prekršaja kao što su:

.... ,
spriječavanje prekršajem igrača u izglednoj prilici za postizanje pogotka
bez težih posljedica,
.....

Evo ovo san upravo zamjetia u disciplinskom pravilniku. Može objašnjenje zašto se samo žuti kartoni davaju u tim situcijama?

Za to se daje crveni karton, samo šta ti drugačije definiraš izglednu situaciju nego šta je pravila definiraju. Izgledna situacija je ona u kojoj se samo jedan obrambeni igrač(UKLJUČUJUĆI I GOLMANA) nalazi ispred napadajućeg igrača s balunon. Znači ako je golman na golu, a obrambeni igrač faulira napadača koji ide prema golu, ne daje se crveni.
<<

bangladesh

Novi član

Post 19 tra 2011, 10:53

šta napadate suce? za mene bi oni mogli sudit i ligu prvaka. specijalno taraš koji ti dopizdi koliko se trudi na utakmici.
bangladesh za bolju hrvatsku
<<

Gruba

Novi član

Post 19 tra 2011, 13:00

Evo gledam zapisnik utakmice Antipiros-Domus!!! Rezultat 3:9!!! A igrači antipirosa u zapisniku zabili 5 golova,a igraci Domusa 13 golova,hahahah Kako je to moguce ko je tu lud??? A rugacine...
<<

DON FABIO

VIP član

Post 19 tra 2011, 13:11

Dino , to su ostavili nesto i za dogodine.
Samo da Jozi kažem u vezi zalbi, mog igrača ste (disciplinci) kaznili s 18 miseci jer ga je protivnik opizdia balunom i nasrnia šakama , a on mu vratia, sve je trajalo 5 sekundi, ovaj je dobia 2 utakmice, moj 18 miseci, pa jeste li vi normalni. Sta se tiče žalbe kao i povrede pravila i ponavljanja utakmica, ma vi uzmete 100 kuna i itnete u koš tu žalbu jer vam se ne da zajebavat s tim. 18 MISECI kazne, pa sta ste vi, Haski tribunal, umisto da je dobia 2-3 utakmice vi ste momka izbacili godinu ipo. Kako vas nije sramota, a i ne znate o čemu se radilo, suci sta su napisali je notorna laž i izmišljotina , a sam jedan od sudaca nam je reka da se nema smisla zalit jer da cemo samo bacit 100 kuna. To sve govori. Zaj mi je sta nije snimljeno pa da vidite zašto ste momka kaznili 18 miseci. Možete se sramit na čelu s Grgatovicem.
F-OFF!!!
<<

AUTO SIMPET

VIP član

Post 19 tra 2011, 13:14

Malo su zajebani zapisnici liga-kupa kad utakmica ode u penale. Pa onda delegat zapisuje golove iz penala u regularni dio utakmice. Evo u utakmici Fools&horses - DŠR Kman 5 golova palo u istoj sekundi (29:02), pa onda iza penala sviran još jedan faul. Hahaha...
<<

Gruba

Novi član

Post 19 tra 2011, 13:43

AUTO SIMPET napisao:Malo su zajebani zapisnici liga-kupa kad utakmica ode u penale. Pa onda delegat zapisuje golove iz penala u regularni dio utakmice. Evo u utakmici Fools&horses - DŠR Kman 5 golova palo u istoj sekundi (29:02), pa onda iza penala sviran još jedan faul. Hahaha...

Aj to za penale jos nekako i razumin... Premda ih ne bi tribalo uopce unosit!!! Ali ovo mi nije jasmo upisali su 18 golova na utakmici di je bilo 12,hahahah
PrethodniSljedeće

Vrati se na: Sezona 2010/2011