04 lis 2012, 12:02 Postao/la DON FABIO
Prvo kolo je ispalo da se zalim na suce, i jesam i to s razlogom jer smo drasticno osteceni i to u situacijama kad se lomi rezultat. Start golmana koji je bia van kaznenog prostora na balun, nije bia ni faul, sudac koji to treba sudit (Cikojevic), ne sudi nista, a drugi (Pusic) nicim izazvan trci s drugog kraja terena iz kornera i nakon 5 sekundi svira- penal! Nakon 3 minute moj igrac puca, golman brani i od precke balun ide u korner, golman PRIZNAJE da je korner, a doticni sudsc pusta akciju di moji igraci cekaju korner ovi izlaze dva na vratara i daju nam gol i utakmica gotova. Na nase prigovore odgovoria je kartonima i prijetnjama izbacivanja. Drugu utakmicu sude on i Torres, Pusic nam opet svira neke faulove di igrac padne priko baluna, momak ocito nema osjecaja za igru ili mu jednostavno nisu dragi, a Torres je sudia maestralno, bez i najmanje pogreske, njihovog sidruna i naseg zadnjeg je upozoria dva puta da ostave ruke, nastavili su se cupat i sudia je obostrani faul, nama peti, a moji igraci skupa sa mnom su rekli - BRAVO SUDAC! Izgubili smo tu utakmicu 3-2 na svoje gluposti i sta ne znamo balun utirat u praznu mrizu i sta im je golman cuda brania, ali sudjenje je bilo vrlo dobro, Torres odlican i volia bi da mi sudi sta vise utakmica jer je normalan, objektivan i ZNA sudit. Ja sam evo 23 godine u malom balunu, sta igrac, sta ka voditelj, ekipa mi postoji od 1996 i nismo rookie, znamo sta je fer i korektno i u sve ove godine niko nije ima primjedbi na nase ponasanje, a od sudjenja sam se nagleda svasta, od sudaca koji odlicno sude, oni koji umru od straha i kad protivnik vikne na njih sviraju sve zivo, a direktne prijetnje pleskama i ne znam cime, na to se pokriju usima do bahatih i prepotentnih likova koji meni sta mu skoro mogu bit otac kaze, MRS TAMO NA KLUPU ILI CU TE IZBACIT. Sudit nije lako, slazem se, ali onda se ne vataj necega cemu nisi dorasta. Za bit sudac treba imat dozu pedagogije u sebi, jer svaka utakmica nosi odredjene tenzije, radi se o ljudima, a s ljudima je najteze radit i triba dobro odvagnut sta napravit i sta rec, kako se postavit, a ljudi su posebno osjetljivi kad je novac u pitanju i stvar prestiza jer svi mi volimo dobit makar bilo i govno. Da skratim, drago mi je da smo dobili jednog dobrog suca, Mikulu. Samo tako nastavi.
F-OFF!!!