MLADI - VETERANI
 
PRAVILNIK NATJECANJA LIGA KUPA

novosti > Kup > Pravilnik natjecanja


LIGA KUP 2010.

PROPOZICIJE NATJECANJA I PRAVILA NOGOMETNE IGRE

 1. Sve utakmice igraju se po kup sustavu - na ispadanje.

 2. Kup se igra u dvije kategorije: veterani i mladi.

 3. Sudjelovanje na kupu je obvezno za sve ekipe (osim za ekipe iz «Lige veterani45», koje mogu igrati po izboru, s obzirom na dvojne registracije ponekih igraca).

 4. Neodazivanje ekipe na bilo koju utakmicu kupa podrazumijeva 2 negativna boda ekipi koja nije odigrala utakmicu, a kazna se primjenjuje u ligaskom natjecanju u natjecateljskoj sezoni 2010/11. Isto pravilo vrijedi i za sve ekipe iz lige veterani45, a koje se prijave da ce nastupiti u kupu, a neopravdano ne odigraju neku od utakmica kupa.

 5. Igrac može nastupiti samo za jednu ekipu u kategoriji veterana i samo za jednu ekipu u kategoriji mladih.

 6. Ždrijeb parova kupa je javan te se vrsi prije svakog slijedeceg kola. Ždrijeb je otvorenog tipa (nema nositelja). Ekipe koja u prvom kolu pobijede utakmicu 3:0 b.b. (ako protivnicka ekipa nije dosla na utakmicu), kao i ekipa koja je eventualno slobodna u 1.kolu, obvezno ulazi u ždrijeb parova 2.kola.

 7. Kup zapocinje 17.04.2010., utakmicama prvog kola u kategoriji mladih. Utakmice se igraju na igralistu RK Split u Vukovarskoj ulici te na igralistu ŽRK Split u kategoriji mladih, dok se u kategoriji veterana utakmice odigravaju u dvorani S.C.Gripe.

 8. Utakmice se igraju po sustavu 4+1 (mladi) odnosno 5+1 (veterani) i modificiranim FUTSAL pravilima. Utakmica ne može zapoceti ako na terenu za igru nema 5 (kod mladih) odnosno 6 (kod veterana) igraca od kojih jedan mora biti vratar.

 9. Ako jedna momcad  ne dode na teren za igru niti nakon 5 (pet) minuta cekanja od vremena predvidenom za pocetak utakmice, protivnicka ekipa dobiva utakmicu rezultatom 3:0. U iznimnim slucajevima može se odluciti da se utakmica naknadno odigra. Ovakvu odluku donosi Upravni odbor UMN-Split.

 10. Svi igraci i clanovi ekipa moraju imati sportsku iskaznicu UMN-Split. U kupu pravo nastupa imaju samo registrirani igraci u UMN, i to za ekipu za koju su registrirani. Tijekom kupa ekipa nema pravo registrirati nove igrace.

 11. Mladi igraju s loptom broj 4 (cetvorka), a veterani s loptom broj 5 (petica).

 12. Ako u slucaju iskljucenja ili ozljeda igraca ostane manje od 3 igraca (kod mladih) odnosno 4 igraca (kod veterana) ukljucujuci i vratara u bilo kojoj momcadi, utakmica ce biti prekinuta.

 13. Sve zamjene igraca kao i vratara su «letece» i neogranicene.

 14. Sve utakmice igraju se cistim vremenom 2x15 minuta (kod mladih) odnosno 2x12 minuta (kod veterana).Svaka momcad tijekom poluvremena ima pravo na 1 (jedan) jednominutni odmor (time-out).

 15. Ako je kup utakmica morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli ukloniti (nevrijeme, magla, mrak, nestanak elektricne energije, požar, potres i dr.), o cemu odlucuje sudac, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, prekinuta utakmica se nastavlja u terminu koji odredi Povjerenik za natjecanje i to tako da se nastavlja rezultatom, proteklim vremenom, akumuliranim prekrsajima, disciplinskim mjerama i svim ostalim cinjenicama koje su zavedene u zapisniku. U zapisniku nastavka prekinute utakmice mogu biti svi clanovi ekipe bez obzira jesu li bili zavedeni u službeni zapisnik prekinute utakmice, osim clanova ekipe koji su u prekinutoj utakmici udaljeni ili iskljuceni iz igre, kao i clanova ekipe koji izdržavaju neku od disciplinskih kazni unutar UMN-Split. Ekipa koja neopravdano ne nastupi na odigravanju nastavka prekinute utakmice, odgovara po odredbama clanka 4.ovih Propozicija, a utakmica se registrira po službenoj dužnosti 3-0 (par-forfe) u korist protivnika.

 16. Momcad koja napusti teren, odnosno momcad koja izazove prekid utakmice ukljucujuci i prekid utakmice koji je izazvao igrac te momcadi, gubi utakmicu sa 3-0 (par-forfe), ukoliko do prekida njihov protivnik nije postigao bolji rezultat.
  Disciplinske mjere su odredene Disciplinskim pravilnikom UMN-Split.

 17. U slucaju iskljucenja igraca ili udaljenja službene osobe s klupe vrijedi pravilo FUTSAL-a. Svako iskljucenje igraca iziskuje kaznu od najmanje jedne utakmice ne igranja.

 18. Klizeci start nije dozvoljen.

 19. Kod svih slobodnih udaraca i prekida protivnicki igraci se moraju odmaknuti od lopte najmanje 5 (pet) metara, bez obzira je li protivnicki igrac digao ruku u zrak ili ne. U protivnom ce igrac biti opomenut (žuti karton).

 20. Svi udarci i prekidi se moraju izvesti u roku od 4 (cetiri) sekunde.

 21. Za kup vrijedi pravilo akumuliranog prekrsaja.

 22. U kupu nema akumuliranja žutih kartona po kolima.

 23. Kazneni udarci (penali) izvode se sa 6 (sest) metara kod mladih i sa 7 (sedam) metara kod veterana.
 24. Vratar ubacuje loptu u igru rukom u roku od 4 (cetiri) sekunde. Suigraci s vratarom mogu igrati samo jedan put, sve dok lopta ne prede centar ili ju suparnicki igrac dotakne. Vratar smije od suigraca dobivenu loptu uhvatiti rukama ako je igrana bilo kojim dijelom tijela od koljena do glave. Za vratare vrijedi pravilo 4 (cetiri) sekunde na svojoj polovici terena za igru. Svaka momcad dužna je imati pricuvni dres za vratara-igraca koji se razlikuje od dresova drugih igraca. Vratar ne može rukom postici pogodak.
 25. U slucaju nerijesenog ishoda utakmice, svaka momcad izvodi po 3 (tri) kaznena udarca (mladi sa 6 a veterani sa 7 metara ). Ako niti nakon tih udaraca nema pobjednika, svaka momcad do dobivanja konacnog pobjednika odreduje po jednog izvodaca do konacne odluke o pobjedniku. Cetvrti izvodac može biti i jedan od prethodna tri izvodaca koji su izvodili kaznene udarce, te isti izvodi kaznene udarce do konacne odluke o pobjedniku. U slucaju ozljede istoga može zamijeniti drugi izvodac o cemu konacnu odluku donosi sudac utakmice. Momcad koja dobije ždrijeb prva izvodi udarac. Iskljuceni igrac ne može sudjelovati u izvodenju kaznenih udaraca. Svaki igrac s pravom izvodenja može zamijeniti mjesto sa svojim vratarom. Samo igraci s pravom izvodenja i suci utakmice mogu stajati na terenu za igru tijekom izvodenja kaznenih udaraca.
 26. Sve odluke o disciplinskim prekrsajima na kupu donosi Disciplinski sudac temeljem Disciplinskog pravilnika. U slucaju žalbe momcadi na odluku disciplinskog suca, konacnu odluku u drugom stupnju donosi Upravni odbor UMN.
 27. Clanovi UMN kažnjeni vremenskom kaznom zabrane igranja, vodenja i predstavljanja ekipa, nemaju pravo nastupa u svim natjecanjima u organizaciji UMN za sve vrijeme trajanja kazne.
 28. Iskljuceni igrac na prvenstvenoj ili liga kup utakmici koji je odlukom Disciplinskog suca kažnjen kaznom zabrane igranja odredenog broja utakmica nema pravo nastupa za sve vrijeme trajanja kazne bilo da se radi o liga kup ili prvenstvenoj utakmici.
 29. Automatska kazna zabrane igranja (treci akumulirani žuti karton) odnosi se samo na prvenstvena natjecanja i igrac koji izdržava automatsku kaznu zabrane igranja nema pravo nastupa samo na prvoj sljedecoj prvenstvenoj utakmici.
 30. U slucaju težih disciplinskih prekrsaja, isti ce biti sankcionirani po disciplinskom pravilniku UMN Split te ce sve eventualne vremenske kazne obuhvacati zabranu igranja ili vodenja ekipa u svim natjecanjima kojima rukovodi UMN-Split.

 

 

Predsjednik UMN-Split

 

Josip Radic

 

 


RANG LISTA EKIPA

1. Udruga malih trg.
2. Jadransko osig.
3. Grad Split
4. Pletionica Ivković
5. Mickey M. .Mamić
6. MNK Ramljane
7. Trenton
8. Jako sport
9. Express line
10. Elektroprijenos
11. Vagabundo
12. Čistoća
13. Basic rasvjeta
14. Sveti Jakov
15. Splitska banka
16. Sopta bili 79
17. Dolce Iva
18. Croatia Blizna
19. Firule
20. F Klub
21. Poliklinika Matulić
22. Issa
23. Sloga
24. Orno
25. Triglav osiguranje
26. PUSD
27. Oaza
28. Zorzi Hitachi klime
29. MNK Gallo
30.Cosmos
31. Bost
32. Kontra
33. TDM
34. CB Luna Ocinje m.
35. Croatia airlines Spl.
36. Ading HR
37. Dalstroj
38. Konoba Fife
39.AZ 07
40. Kljaci
41. Elektrodalmacija
42. Patria
43. Zewa
44. Impero
45. HEP Proizvodnja
46. KB Split
47. Geosonda
48. Vodovod i kanal.
49. MNK Promet Split
50. Mišo Lančić
51. Kuk Co.
52. Croatia osiguranje

VETERANI 45:

1. Kragić
2. Bili 79
3. Dalmed
4. Auto kuća Topić
5. Elektroprijenos 45
6. MNK Gardist
7. Express line 45
8. Terra Solis
9. Vran company 45
10. Spinut
11. ZZ Issa 45
12. Matejuška
13. Dani Radunice
14. Elektrodalmacija 45
15.
Neorić
16. Feniks

Udruga za mali nogomet Split, tel/fax: 021 537 590, mob:099 553 75 90, mob: 091 153 75 90, Ulica slobode 16A, 21000 Split - Copyright.©2006.   OXA